Jump to content
Sign in to follow this  
Phunk

AMD lanseara primele procesoare x86 de 7nm

Recommended Posts

AMD-Zen-2-blue.jpg

Arhitectura procesoarelor AMD Zen 2 este designul de 7nm al generației următoare, care urmează să fie disponibil la mijlocul anului într-un pachet AMD Ryzen 3000. Acestea vor fi, de asemenea, primele procesoare de 7nm x86 care vor afecta și piața de consum.

cu mult înainte ca Intel să poată scoată propriile chips-uri de 10nm de pe ușă. Arhitectura Zen 2 reprezintă o abordare nouă și unică a  procesoarelor AMD și promite să întoarcă cu adevărat market-ul peste fața Intel-ul, atât în ceea ce privește numărul total de nuclee, cât și în performanța sa relativă.

Împreună cu noul nod de procesare de 7nm, AMD este o abordare modulară, folosindu-se în continuare un design de siliciu de 14nm pentru a menține costurile în jos și randamentele ridicate. Această nouă abordare va permite companiei să dubleze densitatea de bază a arhitecturii, ceea ce ar putea însemna că chips-urile cu 16 nuclee ar putea ajunge în desktop-urile noastre.

Chiar ceea ce am face cu acei cori extra în platformele noastre de jocuri, nu știu cu adevărat, dar ar crește confortabil atât numărul de nucleu, cât și nodul de proces peste Intel. Aceste procesoare se vor lansa pe 7 iulie !

 

Sursa este in engleza : Sursa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...